Ulla Väätäinen syntyi ja kävi koulunsa Leppävirralla. 60-luvun lopulla hän asui vuoden verran Lontoossa sekä valmistui Savonlinnan kieli-instituutista diplomikielenkääntäjäksi vuonna 1970. 70-luvulla hän teki sekalaisia hommia sihteeristä siivojaan Ulkoministeriöstä Suomen Höyrylaivaosakeyhtiöön, opiskeli Pariisissa ranskaa ja ahmi taiteita näyttelyissä ja luennoilla. Sitten hän teki hanttihommia Suomessa ja parin av-suunnittelijapestin (1976–1982) jälkeen perusti oman toimiston Ateljee Heijastuksen (1982-2012).

Väätäinen on tehnyt videoteoksia taiteilija Liisa Karvosen kanssa lähes kolmenkymmenen vuoden ajan. Teoksia on esitetty gallerioissa, museoissa sekä festivaaleilla kotimaassa ja ulkomailla.

2006 Väätäinen dokumentoi VR:n makasiinien viimeisiä vaiheita ja niiden purkamista sekä valmisti aineistosta valokuvanäyttelyn.Teoskokonaisuus oli esillä Lasipalatsin näyttelytilassa ja Malmitalon parvella.

Hän löysi uudelleen 70-luvun alun valokuvainnostuksensa ja ryhtyi kuvaamaan. Kuvistaan hän kehittelee kollaaseja, sillä niiden monikerroksellisuus tarjoaa hänelle omaperäisemmät ilmaisumahdollisuudet. Kollaaseja on ollut esillä yksityisnäyttelyissä Galleria Art Fridassa 2010, KamiterArsissa 2018 ja Galleria Rikhardissa Helsingissä 2020, Galleria Rentolassa Kustavissa 2020. Yhteisnäyttelyihin hän on osallistunut mm. Lasipalatsin Akkunassa, Galleria Rantakasarmissa, Kanneltalossa, Rööperin taidesalongissa, Taidelaitos Haihatuksessa sekä Galleria Art Fridassa.

Follow me in social media:
Back to Top