2021 – 2024

Olen kuvannut saaria, kalliomuodostelmia ja maisemia niin kotimaassani kuin ulkomailla. Erityisesti minua kiehtovat syrjäiset kohteet, joiden tunnelma on arvoituksellinen. Oudot tilanteet ja yhteensattumat inspiroivat minua.

Saaret heijastavat tunteita, kauneutta ja mysteeriä. Ne kertovat tarinaa unen ja todellisuuden välisestä rajattomasta vuoropuhelusta. Koen, että saaret kantavat mukanaan salaisuuksia, ikiaikaisia muistoja jatkuvasti muuttuvasta maailmasta, luonnosta ja ihmisistäkin.

Mitä on vapaus? Miten sattumanvaraisesti se osuu kohdalle?

vapaus # uni # todellisuus # pysyvyys # liike # aika # luonto # siirtymä # muutos # seikkailu # uusialku # salaisuus # muisto # sattuma

2020

Ihailen keväisiä tulppaaneja varsinkin kun ne lakastuvat, jolloin viimeiset elämänkipinät vievät ne tanssin pyörteisiin. Lumoudun tuosta sattumanvaraisesta akrobatiasta.

Visuaalista olemustaan muuttavien materiaalien käyttäytyminen on kiehtonut minua jo vuosia.

Näissä teoksissani hauraiden kukkien kieputukset ja niiden terälehtien värivivahteiden muutokset vertautuvat ihmiselämään repaleisine mielikuvineen ja aukkoisine muistoineen.

# hauraus # muisti # muistot # muutos # rappeutuminen # uni # nautinto # matka # tasapaino # ilo

2018 – 2019

Viherkasvini nimeltä enkelinsiipi alkoi pudotella lehtiään. Lumouduin niiden käppyräisistä muodoista, viimeisistä kamppailuista säilyttää elämänkipinä. Ihailin niiden solurakenteita ja päästin ne sitten vapaiksi liihottelemaan kollaaseihini.

# hauraus # muisti # muistot # muutos #rappeutuminen # irrallisuus # uni

2014-2018

Kauan sitten eläneet ihmiset sukeltavat matkakuviini. (Kollaaseissani on 2-6 kerrosta.) Kotimaan suosikki on isäni rakentama, nyt jo rapistunut kasvihuone Savossa. Ulkomaiden kohteita ovat olleet mm. New York, Casablanca, Marrakesh, Kappadokia Turkissa, Firenze, Venetsia…

# etsintä # ihmettely # meditaatio # nautinto

2011-2013

Kasvit nielevät tyhjäksi jäänyttä tilaa. Vaelluksia, pysähtymisiä oudoissa maisemissa.

# keskenjäänyt # matkalla # ilo # suru # seesteisyys

2007-2010

Rakastan vanhoja valokuvia ja reuna-alueita Tunnen loputonta kiinnostusta kaikkeen mikä on rappeutumassa. Oudot tilanteet ja yhteensattumat inspiroivat minua.

# reunat, syrjät, murroskohdat # unet # muisti # muistot

Follow me in social media:
Back to Top